За Villager®

За Villager®

Oсонван е 2005, Villager прерасна е во еден од водечките брендови на градинарски и електрични алати на Балканот. Нашите напори продолжуваат да се фокусираат на тоа да станеме еден од лидерите во Југоисточна Европа. Официјалното седиште на Villager е во Словенија (ЕУ). Villager првично е основан во Србија. Комбинациите на атрактивниот дизајн, иновациите, материјалите, високите стандарди за квалитет и општествена одговорност заедно со прецизното планирање и конкурентните цени се нашите главни достигнувања и предности што нè издвојуваат од конкуренцијата.

Наша мисија – Oстварување на најдобрите „вредности за пари“ на градинарски и електричен алат за широка употреба.

Наша визија – Во следниве неколку години Villager се стреми да стане еден од лидерите во Источна Европа, како и прв избор на хобистите, занаетчиите и земјоделците. Каде што квалитетот и цената се предност, таму ќе не најдете. Нашата цел е да им го олесниме и збогатиме животот на луѓето, нудејќи им квалитетни производи кои се лесно достапни.  

Villager®- факти и бројки

Вработени:

 • вкупнo 117 вработени

 • ​65 позиционирани во седиштето во Србија

 • 11 во служба Р&Д

Производи: повеќе од 250 видови на производи

Продажба: Повеќе од 2.150.000 машини продадени се до 2020, не вклучувајќи ги рачните алатки и додатоци.

 

Историја на Villager®

             2005 – е основан Villager

             2007 – Villager започнува нова категорија на електричен алат - Power Tools

             2010 – Почеток на продажба на пазарот на ЕУ

             2011 – Villager започнува нова линија производи - Villager Black Edition

             2014 – Се отвора нова компанија во Словенија

             2015 – Започнува OEM (Original equipment manufacturer) процес на производство

             2016 – Villager store™

             2017 – Villager challenge™

             2018 – Villager воведува нова линија на акумулаторски производи FUSE™
                       – Villager воведува нов начелен редизајн на производите

             2019 – Villager oтвора компанија во Романија, Villager Романија

                       –  Villager инвестира во новата генерација акумулаторски алати и развива напредни функции за пазарот, кои ќе го следат развојот на индустријата 4.0

  2020 – Villager® воведува нова линија на роботски косилки

Villager® портфолиo

Секој производ кој го креираме се создава од нашата идеја да го направиме домот подобро место. Производот на Villager е направен така да работи одново и одново, како би можеле нашите муштерии да ги негуваат своите градини на најдобриот возможен начин.

 

Четири групи на производи:

 Fuse™

 Garden tools

 Power tools

 Hand tools

 

Нашите вредности

 • Фокусираност на клиентите

 • Фокусираност на резултатите

 • Преземање ризици

 • Одлично место за работа

 • Квалитет

 • Дисциплина

 

Стратегиja

 • Профитабилност и одржлив развој

 • Подобрување на нашите позиции на постоечкиот пазар

 • Проширување на нови пазари

 

Стратегија на трговската марка

 • Покрива цел сегмент во рамките на категории производи

 • Фокусираност на категориите производи со висок промет

 • Одличен однос на вредностите и парите

 

И&Р (Истражување и развој)

Истражувањето и развојот претставуваат главна конкурентна предност која го претвори Villager во еден од водечките брендови на градинарски и електрични алати во Европа. Ние сме во континуитет посветени на развојот и иновациите и инвестираме во истражување и развој на високо ниво. Ги имплементираме најефикасните стратегии за развој на нови производи (тестирање и дизајн на производите – изработка на прототипови – контрола на квалитетот и тестирањето на производствто со пилот прототип – финална контрола на квалитетот и тестирањето), што ни овозможува да постигнеме флексибилно конструирање и развивање на деловите.

 

Дизајн и конструкција

Aнализата на барањата од пазарите нѝ овозможи подобар увид во типовите и карактеристиките на производите кои ги бараат нашите клиенти, а нашиот дизајн тим се обидува истите тие барања да ги исполни. Користиме најмодерен софтвер за конструирање кој ни овозможува параметрично да вршиме измени на производот или на делови од производот, како и да ги испратиме ефектите од тие промени во исто време. Освен конструирање со помош на најмодерните софтверски алатки, ги мериме и анализираме напонските сили во деловите и рамките како би ги отстраниле сите возможни недостатоци и на пазарот да му понудиме исклучиво производи со врвен квалитет.

 

Производство и контрола на квалитетот

Постигнавме високо ниво на квалитетот на производството кое е здраво и еколошко. Детално ги анализираме деловите и профилите на машини и на тој начин обезбедуваме квалитет на производите ги минимизираме или на време ги отстрануваме сите потенцијани недостатоци. Произведуваме машини и алати кои ги почитуваат сите применливи правила, прописи и стандарди, со помош на строга контрола на квалитетот. Повеќе од милион задоволни клиенти се цврст доказ дека дизајнот и производството на нашите производи гарантираат апсолутна сигурност и долготрајност.

 

Villager® производи

Villager производите се дизајнирани, тестирани, и избрани така да ги задоволат европските EC директиви и стандарди. Нашите производи се карактеризираат со висок квалитет, модерен дизајн, сигурност, иновативност, безбедност и достапност. Изборот на производите на Villager вклучува внимателно избрани градинарски и алати за домаќинство, тестирани во реални услови кои ги задоволуваат највисоките безбедносни стандарди. Исто така, нудиме адекватна дополнителна опрема за безбедна употреба на истите. Комплетното искуство со брендот Villager вклучува услуги по купувањето; резервни делови; техничка поддршка и сервисирање. Ние во Villager компанијата се грижиме за нашите клиенти и за нивните глобални, регионални или локални барања. Каде и да се наоѓате, во близина има и канцеларија на Villager во која можете да добиете специјализирани консултации.

 

Резервни делови

Нашите резервни делови се развиваат паралелно со Villager машините, што значи дека задоволуваат исти критериуми и дека се тестирани на ист начин како и деловите кои се користат во производството. На овој начин се обезбедени толеранцијата и маргиналните перформанси на карактеристиките кои би требало да бидат задоволени, како и компатибилноста на машините и резервните делови. Резервните делови се достапни и откако ќе прекине производството на одредена машина, така да со години лесно можете да продолжите да ја користите машината. Eфикасната глобална мрежа со цврст логистички систем обезбедува брза и сигурна испорака во регионот, во рок од 24 часа по пласирање на нарачката. Сервисните делови можат да бидат дел од Сервисниот договор или можат да бидат нарачани директно од нашиот сервисен центар.

 

Сервисна мрежа

Квалитетот на производите се одредува во согласност со бројот на различни параметри. Еден од нив е можноста за сервисирање на производите во текот и по гарантниот период, како и можност за набавка на оригинални резервни делови. Овластените сервисни добавувачи имаат искуство и знаење неопходно за ефикасно решавање на широкиот спектар на проблеми. Сервисната мрежа на Villager константно се шири и подобрува со цел задоволување на нашите муштерии. Сервисните добавувачи на Villager вршат поправка на Вашите машини и набавка на резервните делови, така да имате се на едно место. За комплетната листа на сервисните центри, проверете ја листата со Сервисни мрежи или пронајдете го најблискиот сервис така што ќе ги следите трите прости чекори од апликацијата долу.

 

Villager® и глобални пазари

Villager спроведува персонализиран маркетинг и активности во врска со пристап на пазарот, како и мноштво програми и активности ширум светот, кроени за секој поединечен клучен пазар и дистрибутерски канал.

Продолжуваме да ги употребуваме нашите клучни предности во корист на иновациите, технологиите и регулаторното искуство, додека во исто време постигнуваме меѓусебна синергија помеѓу производството, истражувањата и продажбата.

Нашите производи ги продаваат велетрговците, дистрибутерите, продажните синџири, специјализирани продавници.

 

Villager® International

Нашите интернационални дистрибутери им доставуваат производи на трговците. Ефикасно соработуваат со нас, ги разбираат нашите стратешки цели и културата на нашата компанија и одржуваат блиски деловни односи со своите локални контакти. Нашите тимови неуморно работат на идентификување на најдобрите производи за нашите клиенти. Тие ги реализираат своите активности на пазарот преку концептот за трговија на Villager. Довербата во рамките на нивната трговска мрежа е загарантирана со заедничкото партнерство, посветеност на извонредната услуга и грижата за секој клиент посебно. Трговците се образовани експерти во своите полиња кои најдобро ги разбираат барањата и потребите за одредена машина и со самото тоа го наоѓаат најдоброто решение за Вас. На тој начин Ви обезбедуваме, меѓу другото, дополнителна контрола над пласманот на производите, oдлична изложеност на стоката и професионални услуги.

 

Villager® маркетинг

Villager® e-поддршка- нова платформа за B2B комуникација

                                             -  портал за маркетинг поддршка

Социјални мрежи- Сериозен пристап за огласување на социјалните мрежи (Facebook, Youtube, Instagram, Linkedin)

Villager Store™ - концепт на продавници во комбинација со високо-квалитетни производни линии и брендови. Villager Store™ претставува модерна интерпретација на турбулентното купување и лојалноста на клиентите.

Villager Challenge™ - започнат со цел едукации, презентации и конкуренција за сите љубители на машините и алатите на Villager.

Villager Demo – презентации и демонстрации на производите на Villager.

Рекламирањe – каталози, лифлети, весници, часописи, реклами за телевизији, рекламирање на радио, билборди, спортски и други спонзорства, итн.

Top